.

Vanhentuva Windows XP käyttöjärjestelmä altistaa todellisille tietoturvariskeille

Windows XP:n päivitykset loppuvatVanhentuva Windows XP käyttöjärjestelmä altistaa todellisille tietoturvariskeille

Microsoftin noin kaksitoista vuotta vanha Windows XP on yhä yleinen käyttöjärjestelmä Suomessa. XP:n tuki loppuu ensi huhtikuussa, eikä sille julkaista tuon jälkeen tietoturvapäivityksiä. Samalla loppuu myös Microsoft Office 2003:n tuki.

Käyttöjärjestelmän päivityksessä huomioitavaa

Monilla yrityksillä on käytössään XP -alustalle räätälöityjä ohjelmia, joiden yhteensopivuus tulee varmistaa ennen koko laitekannan päivittämistä. Lisäksi kannattaa huomioida, että Windows Server 2003 -palvelinkäyttöjärjestelmän tuki loppuu jo noin vuoden päästä XP:stä.

8.4.2014 on pelon päivä

Internetissä puhutaan paljon, että rikolliset ovat keränneet löytämiään XP:n haavoittuvuuksia ”varastoon” odottamaan päivitysten loppumista. Virallinen tuen loppumispäivä on 8.4.2014. Jotkut kuvittelevat virheellisesti, että Windows XP on niin käytetty käyttöjärjestelmä, että sen uhat olisi jo korjattu.

Windows XP on vielä yleisesti käytössä

Netmarketshare.com sivuston mukaan XP:n osuus maailmalla olevista käyttöjärjestelmistä on 31,22 % . Microsoft viittaa omassa tiedotteessaan tutkimusyhtiö Marketvision ja it-infratoimittaja Atean julkaisemaan markkinakatsaukseen, jonka mukaan jopa 40% Suomalaisyrityksistä ja julkishallinnon organisaatioista  käyttää XP:tä.

XP on vaara kumppaniverkostossa

Yritysmaailmassa Windows XP:n tuen päättyminen aiheuttaa huolta myös niille, jotka eivät enää XP:tä käytä. Jos alihankintaverkostossa on XP-käyttäjiä, nämä muodostavat hyökkääjille kiinnostavan hyökkäysrajapinnan, joka vaarantaa päämiehen ja koko alihankintaverkoston tietoturvallisuuden.

Nyt on hyvä hetki kartoittaa koko IT-ympäristö

XP käyttöjärjestelmän päivitysten päättyminen on hyvä hetki kartoittaa koko yrityksen IT-ympäristö. IT-apurit tarjoavat tähän helpon ja edullisen tavan. Soita meille. Me tulemme ilmaiseksi esittelemään edullisen, nopean ja ammattimaisen tavan laittaa yrityksen IT-asiat kuntoon.

Tilaa ilmainen esittely ja kartoitus:

Sirpa Korhonen, 0102196901, sirpa (a) it-apurit.fi

Muiden asiantuntijoidemme yhteystiedot löydät tästä linkistä.

Takaisin etusivulle
Copyright 2019 IT-apurit Oy| info (a) it-apurit.fi| y-tunnus:2494581-8| Tulliportinkatu 8, 70100 KUOPIO | IT-apurit facebookissa

Kotisivun suunnittelu: Mainostoimisto Mambo Media